ОДРЖАН ТОП 12 СТОНОТЕНИСКИ ТУРНИР У ВРШЦУ

Стонотениски турнир „Топ 12″, један од најзначајнијих у Србији, одржан је прошле недеље у вршачком Миленијуму у организацији Стонотениске академије „Миленијум“.

„Топ 12″ турнир, најзначајнији је након првенства Србије, а на њему учествује 12 најбоље пласираних такмичара по тренутној ранг листи. Турнир се игра у категоријама јуниора, јуниорки, кадета, кадеткиња, млађих кадета и млађих кадеткиња. Свако игра 11 мечева, а због тежине такмичења турнир траје два дана.

– Велико нам је задовољство да се овако значајан турнир одржава у Вршцу и да је наш град одабран да буде домаћин. Град Вршац наставиће и у будућности да подржава стони тенис, али и развој комплетног спорта у нашем граду, истакао је Марко Рашић, члан градског већа за спорт. Миленијум је, захваљујући овом турниру, претходног викенда био поприште узбудљивих мечева, на којима су снаге одмерили најбољи у сезони.

– Ово је заправо завршни турнир у сезони и на њему учествују само они са најбољим резултатима. Пошто се игра свако са сваким, можемо рећи и да даје најреалнију слику тренутног квалитета играчица и играча. Баш због тога га веома цене такмичари, али и тренери, јер им даје добар увид у развој спортиста. Веома смо задовољни што је и Вршац имао представнике у „Топ 12″, који су остварили одличне резултате. Душан Везмар освојио је прво место у јуниорској конкуренцији, а Стефан Радоњић друго место у млађим кадетима, истакао је Бранислав Ђан из Стонотениске академије Миленијум.

Извор: Град Вршац