МЛАДЕ МУЗИЧКЕ НАДЕ ПРЕД ПЕЋИНАЧКОМ ПУБЛИКОМ

На летњој сцени Културног центра Пећинци, на пећиначком шеталишту, 15. јуна је одржан целовечерњи концерт истуреног одељења музичке школе „Теодор Тоша Андрејевић“ у Пећинцима. Завршни концерти у музичким школама представљају дугу традицију крунисања једне школске године, при чему се обично најбољи ученици представљају својом талентима и вештинама у певању и свирању.

Концерт у Пећинцима унео је једну битну разлику у ову праксу – на концерту одржаном на шеталишту представили су се сви полазници новоотвореног одељења музичке школе без изузетка. По речима директора музичке школе Дарка Ђокића, на тај начин су наставници који воде класе тамбурице, хармонике и клавира, као и наставница групне наставе солфеђа, нагласили да сматрају да је сваки ученик уписан у септембру прошле године постигао изванредан успех и заслужио да наступи на завршном концерту.

„Ово је била једна изузетна година. Доста захтевна, за све нас, али успели смо да отворимо музичку школу у Пећинцима, а данас ћемо да се сладимо са наступима наших ученика. И надам се и пожелећу им срећу да освоје бројне награде, да наступају у многим градовима, да представљају школу и Пећинце“ – рекао је Ђокић.

Репертоар овог једночасовног концерта био је крајње разноврстан, те је бројна публика имала задовољство да чује популарне класичне инструменталне мелодије, затим бројне народне песме, егзотичне плесне обрасце, традиционалну музику различитих народа, као и хорску музику. Концерту су присуствовали и гости из других одељења музичке школе – Ириг, Стара Пазова и, матична, Рума – те су се поред тамбуре, хармонике, клавира и хора, могли чути виолина и гитара.

Наставница Бранислава Трифуновић се са захвалношћу обратила родитељима, који су сачињавали најбројнији део публике, за труд и рад који су заједно са децом уложили у њихово почетно музичко образовање.

„Прво да вам се захвалим што сте дошли у оволиком броју. Друго, да вам се захвалим на целој овој години током које сте нас подржавали и истрајно радили заједно са својом децом, тако да ми сада можемо да се похвалимо оваквим резултатима. Иза нас је тешка и необична година, и није било лако успоставити једну нову културно-уметничку делатност каква је музичка школа. А музичка школа је врло битна једну средину, за њен развој и њен раст, а нарочито за њену децу. Желим да се испред музичке школе ,Теодор Тоша Андрејевић’ захвалим општини Пећинци и посебно Културном центру Пећинци, као и ПР служби, на подршци коју нам пружају током године у разним областима, и знам да ће тако бити и надаље“ – изјавила је Трифуновић.

Ученицима истуреног одељења у Пећинцима у наредним данима предстоје завршни испити, за које су, како кажу њихови наставници, апсолутно спремни.

Извор: Општина Пећинци