У СРПСКОЈ ЦРЊИ ОТВОРЕН ТЕРЕН ЗА МАЛЕ СПОРТОВЕ

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста отворио је данас заједно са председником Општине Нова Црња Владимиром Бракусом, нови терен за мале спортове у Српској Црњи, који је са 7,5 милиона динара заједнички финансиран из покрајинског и општинског буџета. 

Баста је овом приликом истакао да Покрајински секретаријат за спорт и омладину препознаје потребе мањих средина када је у питању унапређење спортске инфраструктуре. 

„Данас смо у Српској Црњи отворили мултифункционални спортски терен, који смо  заједнички финансирали, и који је на понос свима“, казао је Баста. 

Он је нагласио да је важно да се ради на обезбеђивању што бољих услова младима да се баве спортом.

„Улагање у спорт је улагање у здравље нације, а наши спортисти су свакако најбољи амбасадори наше земље“, рекао је секретар Баста.

Владимир Бракус је истакао да се настаља са изградњом спортских терена у општини Нова Црња. 

„Са партнером, Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину изграђена су два спортска терена у нашој општини, а разговарали смо и о изградњи још једног кошаркашког терена“, казао је Бракус и нагласио да је у тој банатској општини велики број деце заинтересован за бављење спортом, због чега је важно да им се обезбеде игралишта. 

„У нашој општини било је доста шампиона и надамо се да ће неко малишана, који су данас на терену, остварити врхунске резултате и постати нови шампион“, казао је Бракус. 

Баста и Бракус обишли су и спортску халу „Душан Силни“ и отворени базен у Српској Црњи, где је данас почела сезона купања.