ПРЕДСЕДНИК МИРОВИЋ СЕ САСТАО СА МИНИСТРОМ СЕЛАКОВИЋЕМ 

Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је данас у Новом Саду са министром спољних послова у Влади Републике Србије Николом Селаковићем о питањима конкретне сарадње Покрајинске владе и Министарства спољних послова. 

На састанку је било речи о међурегионалној сарадњи АП Војводине са покрајинама и регијама у иностранству са којима постоји дугогодишње партнерство, као и о заједничким напорима на заштити и унапређењу српских културних, просветних и информативних садржаја у бројним земљама у којима живи наш народ. 

Министар Селаковић информисао је председника Покрајинске владе о иницијативама Министарства које се односе на сарадњу са Матицом српском и другим српским националним институцијама у Војводини, и о питањима заједничког учешћа у пројектима од националног значаја. 

„Покрајинска влада је учествовала у обнови родне куће Доситеја Обрадовића у Чакову у Румунији и Спомен-гробља у Нађмеђеру у Словачкој и наставиће са активностима које имају велики значај за Србе у земљама региона“, навео је председник Мировић.