„МУЛТИКУЛТИ СОМБОР 2021“ ОДУШЕВИО МНОГОБРОЈНЕ ПОСЕТИОЦЕ

Четврти Фестивал мултикултуралности „МултиКулти Сомбор 2021“ одржан је у среду, 23. јуна, на Тргу Светог Ђорђа, у организацији Културног центра „Лаза Костић“.

Фестивал је званично отворио члан Градског већа за област културе и образовања Борислав Станичков истакавши да је Сомбор посебно поносан на своје јединство различитости, толеранцију и богатство које има у својој духовној баштини, које су основна инспирација Фестивала мултикултуралности.

У оквиру фестивала посетиоци су могли да прошетају кроз Базар рукотворина на ком су уникатне производе ручне радиности представила многобројна удружења, првенствено удружења жена, која се баве старим занатима, са територије Аутономне Покрајине Војводине.

На централној бини, богатство различитих фолклорних игара дочарала су градска културно-уметничка друштва „Сомбор“ и „Раванград“, а на крају вечери наступила је трупа „Una Saga Serbica“ из Београда са плесним спектаклом „Игра богова“.

Уклапајући традиционалне фолклорне покрете у модеран плес, плесачи трупе „Una Saga Serbica“  на сцени су створили један бајковити, митски свет који је одушевио сомборску публику.

Извор: Град Сомбор