ЗАВРШНИ КОНЦЕРТ КИКИНДСКИХ БАЛЕРИНА

Завршни концерт полазница новосадске Балетске школе, одељења у Кикинди, која ради у оквиру Културног центра била је прилика да публици покажу све што су научили у години, чији почетак, уосталом као и скоро цела претходна, због ковида, није дозволила да вежбају и друже се онако како је то било раније. На сцени Народног позоришта представило се 25 ученика балетске школе:

-Наступили су сви наши чланови, од припремног разреда до матураната. Ово је био и креативни концерт јер смо имали и наше кореографије. То је један велики плус. Деца су се заиста ужелела наступа јер током претходног периода, због нарушене епидемиолошке ситуације, није било прилике да публици покажу шта знају- рекла је Ингрида Војводић Црномарковић, наставница класичног балета. Поред родитеља, родбине и пријатеља, завршном концерту кикиндских балерина присуствовали су и званичници локалне самоуправе. Младен Богдан, председник градске Скупштине, овако је прокоментарисао њихов наступ:

-Ово је био још један леп догађај у нашем граду. Дошли смо да подржимо ову децу, као што пружамо подршку свим установама културе. Епидемиолошка ситуације је значајно боља него раније, а то значи да ће бити и више манифестација и културних дешавања- навео је Богдан.

Извор: Град Кикинда