ПРОМОВИСАН РОМАН „ИСУСОВКА”

Роман „Исусовка” Сање Обрадовић промовисан је у петак, 25. јуна 2021. у дворишту Омладинског центра ЦК 13 у Новом Саду. Књигу је објавио Банатски културни центар а међу корицама су и илустрације исте ауторке, које су уједно и биле изложене као слике. На промоцији су говориле књижевница мср Милана Поучки и професорка српског језика мр Нера Легац Рикић. Промоцију су улепшали Јована Крстић и Милан Ћосић из рецитаторске дружине „Међу нама”.

Роман „Исусовка” је друга књига Сање Обрадовић. По речима ауторке, наслов „Исусовка” је првенствено једна сандала која је нашла свој пут и кренула даље. Симболика је у исто време и једноставна и сложена, уједно и пут, трагање и смисао. Писала је и сликала за време епидемије вируса корона. У роману се налазе и стихови, и стварне и фиктивне стране. Препуштајући се детету у себи, ауторка је спонтано и сама „изгубила” обућу те на промоцији извела спонтани перформанс.

Сања Обрадовић живи и ствара у Сремској Каменици. По занимању је медицински радник. Супруга је и мајка два одрасла сина.

Текст и фото: В. Раонић;