ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦА 15. МАЈ И 15. АВГУСТ – МИРОВИЋ: САМО ЗАЈЕДНИЧКИМ РАДОМ БИЋЕМО УРЕЂЕНО ДРУШТВО СА БОЉОМ ПЕРСПЕКТИВОМ

Председник Владе АП Војводине Игор Мировић и председник Општине Рума Слађан Манчић и потпредседник Владе АПВ Бранко Ћурчић обишли су данас завршени заједнички пројекат реконструкције две важне улице у нашем граду: 15. мај и 15. август, који је Покрајина, посредством Управе за капитална улагања, финансирала са 200 милиона динара, док је из буџета локалне самоуправе издвојено 120 милиона динара.

Председници АП Војводине и Општине Рума фијакером су се провозали кроз реконструисане улице, где су радови обухватили комплетну реконструкцију надземних и подземних инсталација, паркинг места и зелених површина и то у дужини од скоро 2 километра.

Добро уређена путна инфраструктура је главни предуслов за долазак инвестиција, за раст привреде, за грађење нових производних погона и то је политика која се спроводи и на локалу и у Покрајини и у Републици, изјавио је председник Манчић, оценивши да је та политика у Руми дала резултате.

„Kренули смо од улице Мише Убоје, улице Вељка  Дугошевића, Главне улице, Сремске, Милоша Црњанског, па сад ове две улице, апсолутно смо изменили слику путне инфраструктуре нашег града. Наша Рума се мења на боље, то је видљиво голим оком. Једноставно се види да је град жив, да је привреда у великом успону, види се да се овим улицама циркулише, да се креће, а свакако да ће уређење ове улице у више аспеката допринети још већем расту нашег града и стандарду грађана. Ови радови су важни и са аспекта саобраћаја, много безбедније ће бити кретање овим улицама. Уредили смо тротоаре за пешаке, уредили смо колске улазе испред сваке куће, не морамо да  будемо толико скромни, свакако да је и цена  некретнина свих људи који овде живе у овом моменту много другачија, него што је била пре уређења ових улица. Свакако да ће ове улице бити много интересантне за нова улагања, изградње стамбених објеката. Хвала Покрајинској влади, Управи за  капитална улагања, извођачу, свима вама који сте били стрпљиви у претходних 11 месеци. Хвала људима који живе у ове две улице који су имали стрпљења, који су имали и своје сугестије и примедбе, све оно што је било  основано ми смо уважили и излазили у сусрет. Покрајинска влада која нас је субвенционисала са 200 милиона динара, Општина Рума је издвојила 120 милиона, то нису мала средства, уз сарадњу са извођачем и са свим телима која су била укључена и уз сарадњу са грађанима, успех није изостао. Желим да што више оваквих пројеката  реализујемо и свима желим добро здравље и срећу“, поручио је председник Манчић и додао и да је сам посао реконструкције завршен пре рока.

„Напоменуо бих да без обзира на годину короне коју смо имали иза нас, где нам је првенствено циљ био заштита здравља и живота грађана, нисмо успоравали ни у једном моменту ниједан пројекат, па ни овај, доказ свему томе је његов заврштеак пре рока. Имамо ветар у леђа од Покрајине и Републике, захваљујући привреди, доласку инвеститора ојачали смо буџет, па реализујемо многе капиталне пројекте сами, попут изградњи котларница које смо завршили, до изградње новог  вртића који смо овог месеца започели“, казао је председник Манчић.

Председник Владе АП Војводине Игор Мировић изразио је задовољство што Рума напредује, што се смањује број незапослених, јер, како каже, то је најбоља гаранција да ће све породице бити сигурније, да ће имати више новца у кућним буџетима да ћемо бити уређеније  друштво са бољом перспективом, да ћемо чувати младе људе који треба да остану у својој земљи, овде у Руми, у Срему, у целој Србији, те да је то главна мера заједничког рада.

„Ми смо заједнички радили у протеклих пет година, реконструисали бројне улице у Руми и Главну и ове две улице поводом којих смо се данас окупили и чини ми се Сремску и Милоша Црњанског. Радили смо на заједнички у индустријској зони у Руми, што је веома важно, јер је кључ успеха Руме и кључ успеха сваке наше општине заправо у запошљавању, у новим радним местима, у новим фабрикама. Рума у томе предњачи, између осталог, захваљујући и локалном руководству, а највише захваљујући томе што сам уверен да подржавате политику заједништва, политику која доводи до заједничких напора када је реч о важним стварима за живот грађана, конкретну политику, не политику празних речи и празних обећања, већ политику која доводи до конкретних резултата“, истакао је покрајински премијер Мировић.

„У Срему је било доста посла у протеклих неколико година. Од аутоматизације противградних станица на чак 118 локација. Сада један човек управља свим лансирним станицама са радарског центра и захваљујући томе Рума се спасила пре две – три седмице од многе веће штете на усевима. Ту је и пут од Јамене до границе са Хрватском и Бих, завршавамо нов вртић у Шимановцима, школа у Сремској Митровици је завршена, уређујемо путеве на Фрушкој гори. Почели смо радове на изградњи Фрушкогорског коридора, који је важан за све, а посебно за Ириг.  Убрзаћемо саобраћај, неће проћи много времена када ће се до Новог Сада стизати за 15 минута. Нови Сад ће отворити своје потенцијале за Руму, можда не верујете, али многи Новосађани ће радити у Руми, јер Нови Сад нема индустријске зоне, а Рума има. Све је то један велики заједнички посао важан за све крајеве и Срем и Бачку“, напомиње председник Владе АПВ Игор Мировић.

Свечаност поводом завршетка радова увеличали су чланови АНИП-а „Бранко Радичевић“ и КУД „Десанка Максимовић“ из Хртковаца, а на видео биму у улици 15. август приказан је и видео материјал како је текла реконструкција две улице од прве до последње фазе.

Извор: Општина Рума