GOSPOĐINČANI SVEČANO OBELEŽILI POČETAK NOVE KUPALIŠNE SEZONE

Danas su gospođinčani svečano obeležili otvaranje nove kupališne sezone na svojoj plaži, ovo nije prvi put da se meštani organizuju i na svoj specifičan način obeleže ovaj dan već nekoliko godina u nazad.

Skokovi u vodu, odbojka na pesku i mnogi drugi sadržaji u kojima mogu da se takmiče bez obzira na godine i uzrast, privlače veliku pažnju i ljudi se rado prijavljuju kao pojedinci ili ekipe za takmičenja.

Propozicije su svima poznate, sudije savesne i odgovorne, tako da na kraju obično ni nema nezadovoljnih takmičara.

Podeljene su majice sa natpisom Volim gospođince, zahvalnice za sve učesnike bez obzira na postignute rezultate.

Prisutni kupači su navijali za svoje favorite i bodrili ih da se što bolje pokažu na takmičenju.

Uz hladno osveženje, krofne, pileća krilca i pomrit, prase na ražnju svima je bilo lako podneti jučerašnji vreli dan i naravno da ne zaboravimo reku koja je bila tu da rashladi kupače.

Gospođinčani rado dolaze na kupanje i koriste maksimalno sve pogodnosti jegričke, u razgovoru sa njima preovladava stav „Naša plaža lepša je od novosadskog Štranda“, zašto bi odlazili tamo bez potrebe.

Celokupnu manifestaciju pomogli su i organizovali Gospođinčani, pokazali su i ovaj put da kada nešto žele da urade, oni to zaista urade, to bude lepo i za pamćenje.

Sezona je tek počela u najavi su još neka događanja koja će se održati na gospođinačkoj plaži, zato pratite izveštaje iz gospođinaca i ako vas put nanese na ovu stranu, obavezno dođite na ovu plažu.

Za Gradjanski list:  M. Živković