ПРВА ПРИЧЕСТ У ЂУРЂЕВУ – ПЕРША ПРИЧАСЦ У ДЮРДЬОВЕ

У недељу, 27. јуна, у гркокатоличкој цркви рођења Пресвете Богородице у Ђурђеву, 13 ученика другог и трећег разреда Основне школе „Јован Јовановић Змај“ први пут је приступило светој Тајни причешћа. Службу Божију је служио отац Михаил Холошњај, а током службе је певао црквени хор „Розанов“.

о. Михаил је у проповеди честитао првопричесницима и њиховим родитељима, наглашујући да је света Тајна причешћа одговор на љубав Исуса Христа према нама.

– „На љубав се одговара љубављу. Љубав према Исусу Христу је поштовање и испуњавање његових двеју основних заповести, који су постављене на једном једином закону. Закону љубави. Не ради другима оно што не желиш да други раде теби“ – рекао је о. Михаил.

Свим првопричесницима су подељени пригодни поклони који ће их подсећати на овај значајан догађај за њихов духовни живот.

За Прву причест ученике су припремили вероучитељица Лидија Кухар и Татиана Барна. По завршетку Службе Божије у парохијском дому за првопричеснике била је организована закуска, коју су припремили њихови родитељи.

За Грађански : Лидија Вереш

Перша причасц у Дюрдьове

Внєдзелю, 27. юния, у грекокатолїцкей церкви Рождества Пресвятей Богородици у Дюрдьове, 13 школяре другей и трецей класи Основней школи Йован Йованович Змай першираз приступели до святей Тайни причасци. Службу Божу служел оцец Михаил Холошняй, а службу шпивал Церковни хор Розанов.

о. Михаил у казанї повинчовал першопричашнїком и їх родичом, наглашуюци же свята Тайна причасци одвит на любов Исуса Христа котру зробел за нас.

На любов ше одвитує зоз любову. Любов ґу Исусови Христови то почитованє и виполньованє його двох основних заповидох котри поставени лєм на єдним єдиним закону. Закону любови. Тото цо жадаш же би ци други робели, тото исте роб и ти другому – гварел о. Михаил.

Шицким першопричашнїком подзелєни памятки же би их здогадовали на тоту значну подїю за їх духовни живот.

За Першу причасц школярох пририхтали вироучителька Лидия Кухар и Татиана Барна. По Служби Божей у парохийним доме за першопричашнїкох орґанизована закуска, хтору пририхтали їх родичи.

 

За Граждански: Лидия Вереш