ПОЧЕЛО КУЛТУРНО ЛЕТО 2021

Заједничким концертом Певачког друштва Свети Сава, Дечијег хора Растко, Омладинског хора Храма Светог Саве и румског Градског тамбурашког оркестра „Бранко Радичевић“ синоћ је у нашем граду почела манифестација Културно лето 2021.

Заменица председника Општине Рума Александра Ћирић изразила је задовољство што се после годину дана паузе традиција наставља и додала да су у организацију Културног лета укључене све градске установе културе.

„Завичајни музеј, Културни центар, Градска библиотека и Туристичка организација Општине Рума припремили су леп и богат програм, те верујемо да ће публика уживати у наредна два месеца“, изјавила је Александра Ћирић.

Три хора, уз музичку пратњу Градског тамбурашког оркестра „Бранко Радичевић“, имали су премијерни наступ 27. јуна у Београду, испред Храма Светог Саве, а упркос лошем времену румска публика је синоћ имала прилику да се увери у увежбаност и квалитет заједничке изведбе.

„У Београду је било феноменално, публика нас је јако добро прихватила, то је нешто ново за њих да тамбурашки оркестар наступа са њиховим хором, све је звучало феноменално као и у нашем граду“, казала је диригенткиња ГТО „Бранко Радичевић“ Смиљана Јанчић.

Директорица Културног центра „Брана Црнчевић“ Катарина Филиповић напоменула је да се у организацију Културног лета улази са великим ентузијазмом.

„Ни велика пауза, због добро познатих разлога, ни лошије време нису умањили квалитет концерта са којим отварамо Културно лето. Мислим да су Румљани стварно били одушевљени и сигурна сам да ће овогодишњи догађаји у оквиру традиционалне манифестације бити добро посећени“, рекла је Катарина Филиповић.

Извор: Општина Рума