ВУЧЕВИЋ СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ КИКИНДЕ О МЕЂУГРАДСКОЈ САРАДЊИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се са градоначелником Кикинде Николом Лукачем. Том приликом разговарали су о функционисању виталних градских система првенствено у комуналној области.

Они су се сложили да је приоритет локалних самоуправа да свим грађанима обезбеде једнаке и квалитетне услове за живот, а да је у том смислу веома важно формирање индустријских паркова који ће привући инвеститоре и тако допринети запошљавању, те подизању стандарда.

Вучевић је оценио да је веома битно да се улаже у мање градове и општине, јер је равномеран развој важан и на нивоу државе, те да је потребна размена искустава локалних администрација.

Он је такође рекао да је основни циљ да се млади људи определе да остану у својим градовима и  да је то једини начин да Србија оствари свој пун потенцијал. Градоначелници су разговарали и о могућностима за успостављање тешње сарадње на пољу културе и спорта, а у том контексту истакнут је значај пројекта “Нови Сад – Европска престоница културе 2022. године“.