ДРУГИ “ВИДОВДАНСКИ КУП” У КИКИНДИ ОКУПИО 62 СТРЕЛИЧАРА

Стреличарско удружење “ Аполо” организовало је у недељу, на Вашаришту, 2. “Видовдански куп, Војводина опен”. Такмичење су подржали Стреличарски савез Војводине и локална самоуправа. У име града домаћина, 62 стреличара из десетак градова, поздравио је Драган Пецарски, члан ГВ за спорт и омладину:

-Овај спорт је и у Кикинди све популарнији. Драго ми је да се наш град уписао у листу Светске стреличарске федерације. Дан раније, захваљујући првом “Мамут опен Кикинда”, наш град се нашао и на кошаркашкој мапи Србије и света. Све су то јасни показатељи да је Кикинда град спорта- категоричан је Пецарски. Директор 2. “Видовданског купа, Војводина опен”, Љубомир Замуровић, прецизирао је да се ради о такмичењу у олимпијском стреличарству, дисциплини која се гађа на Олимпијским играма, на дистанци од 70 метара:

-У односу на премијерно издање нашег “Видовданског купа”, овога пута, угостили смо двадесет такмичара више. Наш клуб имао је представнике у кадетској, јуниорској и сениорској конкуренцији. Такмичили су се и ветерани. Посебно смо поносни на чињеницу да се Кикинда први пут нашла на сајту Светске стреличарске федерације. Надамо се да ћемо наредне године угостити и иностране стреличаре- навео је Замуровић. Да су “Аполо”и Кикинда добри домаћини потврдио је Драган Свилановић, председник националног стреличарског савеза. Похвалио је домаћине, а нарочито Завишу Лучића, тренера СУ “Аполо” и генералног секретара Стреличарског савеза Србије:

-Терен је фантастично сређен. Ни Новак Ђоковић нема боље услове на Вимблдону. Пред нама је врело стреличарско лето и неколико значајних турнира, а све почиње овде у Кикинди- казао Свилановић.

Извор: Град Кикинда