ДРУЖЕЊЕ УЗ БАЈКЕРСКЕ ИГРЕ, МУЗИКУ И ГУЛАШ

Мото клуб „Сврачињак“ из Доњег Товарника организовао је у суботу још једно дружење бајкера. Настављана је лепа пракса да се мотоциклисти из наше општине, али и околних општина друже уз музику, бајкерске игре, али и гулаш, као и вруће крофне које су припремиле чланице Удружења жена „Сунчев цвет“ из Доњег Товарника.

Терени за мале спортове поред Спортске хале били су пуни бројних бајкера жељних дружења након паузе од годину дана, а како нам је рекао Живорад Гордић, председник МК „Сврачињак“, циљ оваквих окупљања је и да се стави акценат на безбедну вожњу, што говори и мото овогодишњег скупа – Не брже него што твој анђео може да полети.

„Захваљујући помоћи пећиначке локалне самоуправе настављена је лепа традиција. Велику помоћ у организацији пружили су нам и Месна заједница Доњи Товарник, као и Удружење жена „Сунчев цвет“. На овај начин, заједничким снагама, настављамо сарадњу са пријатељским мото клубовима из Пећинаца, Шимановаца, Инђије, Шида, Шапца, Сурчина, Зрењанина… Све у свему, ове године имамо преко стотину учесника из петнаестак клубова. Међународни карактер овом скупу дало је учешће бајкера из Бијељине и околине. У сваком случају, наш клуб, са око тридесетак чланова, оправдава своје постојање“ – рекао је Гордић.

Након окупљања учесника на школском игралишту, уследила је вожња бајкера по селу, затим до Огара и назад. Нису изостале ни чувене бајкерске игре: брзо испијање пива (на сламчицу), спора „пуж вожња“, потезање конопца и бацање гуме. Дружење је настављено дубоко у ноћ уз музику DJ Даркa Алексићa и бенда „Рајсфершлус“ из Београда.

Извор: Општина Пећинци