МИРОВИЋ ПРИМИО ДЕЦУ ИЗ РЕГИОНА КОЈА УЧЕСТВУЈУ НА ЛЕТЊЕМ КАМПУ У НАШОЈ ЗЕМЉИ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас децу из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске која учествују на Летњем кампу, који се од 5. до 9. јула одржава у Новом Саду и Београду, у организацији Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону. 

Пожелевши им добродошлицу, Мировић је рекао да ће током Летњег кампа имати прилику да посете бројне институције и обиђу музеје, споменике културе и туристичке атракције, да сазнају више од својој историји и култури и да упознају све лепоте Војводине. 

„Ово је прилика да остварите контакте са својим вршњацима, да се дружите и понесете са собом најлепше успомене“, рекао је Мировић уручивши им пригодне поклоне. 

Том приликом Мировић је рекао да је Покрајинска влада учинила конкретне ствари у циљу оснаживања Срба који живе у земљама региона. 

„Наставићемо да подржавамо све крајеве у којима има српских породица како би сва деца имала добре услове за што срећније детињство“, казао је председник Покрајинске владе. 

Пријему су присуствовали и директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило и посланица Народне Скупштине Републике Србије Сања Лакић који су организовали овај летњи камп.