ПРВИ ДЕЧЈИ ЕТНОКАМП “ГУСАЛА” ОКУПИО 120 МАЛИШАНА

У години кад кикидске “Гусле” обележавају две деценије постојања Етнокампа, најозбиљнијег научно-истраживачког пројекта на пољу етнокореологије и етномузикологије, покренут је истоимени камп за децу. Први дечји Етнокамп АДЗНМ “Гусле” окупио је 120 малишана. Од понедеља до петка, у дворишту Курије и просторијама “Гусала”, од 9 до 13 сати, малишани се друже са едукаторима:

-Дечји Етно камп иницирао је Драгослав Танацков, руководилац етно школе фоклора. И раније смо о томе разговарали, а ове седмице смо прешли с речи на дела. Учесници Етнокампа углавном нису чланови “Гусала”, с искрено се надамо да ће бар половина њих, од септембра, постати део наше велике музичке породице- указао је Зоран Петровић, директор АДЗНМ “Гусле” и наставио:

-Ретко се прича о томе шта “Гусле” раде 365 дана. Најчешће се потенцира оно што може да се види на сцени . И у време пандемије короне, наше чланство није се умањило, Верујем да ће се ускоро, захваљујући првом дечјем Етнокампу, наше чланство повећати- указао је Зоран Петровић, директор АДЗНМ “Гусле”. Да је атмосфера стваралачка и радна данас су се увериле Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника и Милена Живков, чланица ГВ за културу и образовање:

-Ово је једна од лепших манифестација којом ће нам се “Гусле” представити овог лета. Драго нам је што су се створили услови за организацију дечјег Етнокампа. Град Кикинда подржава и поздравља организацију манифестација оваквог типа, а пре свега, идеју да се на квалитетан и креативан начин деци испуни време док су на распусту. “Гусле” су се стварно потрудиле да понуде богат програм- оценила је Дијана Јакшић Киурски.

Извор: Град Кикинда