ОД ЖАЊИЦА ДО КУЛЕ ФОРТЕ МАРЕ

Најуспешнији ученици са територије наше општине, који већ неколико дана бораве у Херцег Новом, дане проводе, осим на плажи и спортским теренима, и у обиласку културно-историјског наслеђа овог дела Јадранске обале.

У понедељак су деца, као и сваке године, награђена и излетом до Жањица, једне од најлепших плажа на овом делу Јадрана. Како нам је рекао Милан Ђокић, председник Спортског савеза, на путу за Жањице обишли су и тврђаву Мамула, али само са воде, с обзиром да се на њој тренутно изводе радови, а због великих таласа нису могли да уплове у Плаву шпиљу. На Жањицама су деца провела неколико сати у купању и забави.

Јучерашње преподне било је резервисано за упознавање са богатим културно-историјским наслеђем Херцег Новог. По речима Ђокића, деца су се током шетње упознала са историјом старог града који чува трагове различитих цивилизација у својим зидинама – од старе градске капије, преко уских медитеранских уличица, трга Белависта са црквом Св. Михаила Арханђела и Спомен чесме Карача до Канли куле и куле Форте Маре.

Данашњи топао дан деца проводе на плажи, здрава су и расположена, а после подне је увек резервисано за спортске активности.

Извор: Општина Пећинци