GORILLAS SUBOTICA PRVACI SRBIJE DO 15 GODINA

Pre tri godine počeo je da radi klub Gorillas Subotica, a iza njih je jedna sjajna sezona, bez poraza, okončana titulom prvaka Srbije u „fleg fudbalu” do 15 godina, ali i pozivima u reprezentaciju Srbije, navodi subotica.info.

 Lepi uspesi bili su i povod za njihov prijem u Gradskoj kući gde su Natašu Aleksić, članicu Gradskog veća Subotice zaduženu za sport i omladinu, i Dejana Vukovića, generalnog sekretara Sportskog saveza Subotice, izvestili o uspesima.

 Ivan Palija prvi trener i osnivač sportskog udruženja Gorillas zahvalio se na prijemu te predstavio ekipu – Igramo u dve disciplina, kontaktni i beskontaktni američki fudbal („fleg fudbal”) u kome smo i postali prvaci do 15 godina, nakon vicešampionske titule osvojene prošlih sezona. Bili smo cele sezone bez poraza, kao prvi u jednoj od tri regionalne grupe smo se plasirali na završni turnir na Novom Beogradu. U polufinalu smo savladali zemunske Pirate sa 48:14, a u finalu, najvećeg rivala i doskorašnjeg šampiona, Orlove  sa Novog Beograda sa 34:20, u napetoj utakmici, nakon dva preokreta.

 Klub se uspešno takmiči u više kategorija, okuplja sve veći broj dece a može se pohvaliti i reprezentativcima. – Za Prvenstvo Evrope u Italiji selektor je pozvao naših šest igrača, kaže da je to do sada nezabeleženo, a to samo potvrđuje naš dobar rad. U državnom timu će igrati Vojnović, Palija, Roštaš, Kitanović, Škrpan i Brajković.

 Uspehe Gorillasa pohvalila je i Nataša Aleksić, članica gradskog veća Subotice – Uvek nam je drago kada klubovi iz Subotice igraju značajnu ulogu u takmičenjima, a pogotovo smo radosni kada vidimo da deca i mladi pronalaze svoje zanimanje u sportu i kada su u tome izuzetno uspešni. Čestitam svima na rezultatima, na istrajnosti da realizuju jednu zanimljivu ideju, a samo mogu da im poželim još mnogo uspeha, nastupa, i još veći broj dece koja uživaju u sportu.

 Na prijemu u Gradskoj kući bili su i igrači Mihajlo Palija i Nikola Vojnović, te mladi trener Danilo Nikolić.

 Za šampione države igrali su: Ana Bodić, Nikola Vojnović, Mihajlo Palija, Danijel Roštaš, Aleksa Škrpan, Nikola Kitanović, Danijel Brajković, Uroš Puskić, Nemanja Đorđević, Igor Vojnić Kortmiš, Sergej Matijević i Stefan Poljaković.

Izvor: subotica.info