ПЕТРОВДАН – ПРАЗНИК У СРБОБРАНУ

Петровданске свечаности у Србобрану почелу су у недељу касачким тркама на хиподрому и разним програмима на Тргу слободе. Заједничко и једном и другом садржају била је одлична посећеност и на лицима окупљених јасна жеља за дружењем и добром забавом. Одличан увод за вечерашње концерте „Банде дрвене“ и „Рибље чорбе“.

Петровданске касачке трке, 16. по реду, поново су окупиле бројне ергеле и најбоља грла наше државе, иако се србобранско утркивање поклопило са још једним атрактивним такмичењем, оним у Лозовику. Шампион Петровданске трке је грло Iago d’Amore са возачем Андор Вебером. Реч је о седмогодцу из одгоја Бранислава Мукића, власника Петра Жужића, који је постигао време 1:14,8  из два хита, којем је уз пехар припала и новчана награда од 74.000 динара.

У осталим тркама остварени су следећи резултати:

Трка „Abba“ – грло Малина – Бранислав Мукић

Трка „Ivana dei Nando“ – грло Play the Game – Владимир Прибић

Трка „Чокито“ – грло Амбасадор – Стеван Урошев

Трка „Истис Јерез“ – грло Марко – Далибор Сукновић

Трка „Меморијал Душан Ћосин“ – грло Северино – Немања Машић

Трка „Меморијал Бата Дебељак“ – грло Saphir AT – Миодраг Пантић

Трка „Петровданска трка – 1. трчање“ – грло Iago d’Amore – Андор Вереб

Трка „Петровданска трка – 2. трчање“ – грло Iago d’Amore – Андор Вереб

После хиподрома бројна публике наставила је дружење у центру Србобрана, а за добру забаву били су задужени представници општине Србобран на такмичењу „Србија у ритму Европе“, затим „Звездице”, КУД “Бард” Србобран, Клуб за неговање традиције и обичаја свих народа и народности, КУД “Ивањско цвеће” Надаљ, и, на крају првог дана Петровданских свечаности, певачица Ивана Павковић.

Вечерас нас очекује „Банда дрвена“ и „Рибља чорба“, добра забава неће изостати.

Извор: Општина Србобран