КИКИНДСКА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ОРГАНИЗОВАЛА ТУРНИР У БАСКЕТУ

Екипа „Микро“ победник је турнира у баскету 3×3 који је у дворишту Гимназије “Душан Васиљев” организовала кикиндска Канцеларије за младе. У великом финалу, “Микро” је савладао екипу 3×3 Кикинда. За МВП турнира проглашен је Лука Гашић, кошаркаш поникао у „Великој Кикинди”. Након неколико сезона у Првој кошаркашкој лиги Србије, од наредне сезоне, Лука Гашић, постаће интернационалац. Играће у једном словачком клубу. Турнир ће остати упамћен и по његовом лепом спортском гесту. Пехар за МВП уступио је повређеном саиграчу Стефану Голијанину:

-Мислим да је добро да Кикинда има овакав турнир. Добро смо се борили у финалу и на крају тријумфовали. Управо нас је у финалу задесио пех. Повредио нам се саиграч, па сам одлучио да га, надам се, обрадујем пехаром- рекао је Гашић. Голијанин је био ганут овим гестом:

-Он је прави МВП, али је заиста ово нешто што ћу увек памтити. Хвала му пуно. Важно је да смо победили. Мислим да је заправо ово победа кикиндске кошарке- оценио је Голијанин. Таквог је става био и Драган Пецарски, члан ГВ за спорт и омладину. Најбољим актерима овог турнира уручио је признања:

-Организација овог, али и турнира у одбојци на песку била је беспрекорна, а локална самоуправа увек ће подржати овакве спортске манифестације. Кошаркашима је на сјајним партијама честитала и Андреа Арнуш, коордонаторка Канцеларије за младе:

-Први пут смо организовали овај турнир који је окупио седам екипа. Да све протекне у најбољем реду, помогли су волонтери Црвеног крста и Канцеларије за младе. Наши спонзори обезбедили су вредне награде- саопштила је Арнуш.

Извор: Град Кикинда