ГРАДОНАЧЕЛНИК БАКИЋ ПОЛОЖИО КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА АМБУЛАНТУ НА ПРОЗИВЦИ

Градоначелник Суботице Стеван Бакић данас је положио камен темељац за амбуланту на Прозивци. Мештани овог најмногољуднијег суботичког насеља на овај догађај чекају пуне три деценије.  Полагању камена темељца присуствовали су директорица Дома здравља Суботица Иванка Беоковић, градска менаџерка и помоћница градоначелника за економски развој и међународну сарадњу Загорка Панић, помоћница градоначелника за послове Кабинета градоначелника и област информисања Весна Босанчић и директор Топлане Суботица Саша Петковић.

Том приликом градоначелник Бакић је истакао огромну важност овог догађаја не само за становнике насеља Прозивка већ и за мештане суседних месних заједница.

„Данас је изузетно важан дан, не само за Прозивку, већ за целу Суботицу. Дан који се чекао тридесет година, да коначно, ово наше највеће градско насеље али и суседне месне заједнице, добију приступ квалитетној здравственој заштити.  Објекат амбуланте, на којем су данас почели радови, опслуживаће хиљаде Суботичана. Зграда ће бити површине 380 метара квадратних, са четири ординације, салом за интервенције и ЕКГ дијагностику, тоалетима, канцеларијама и помоћним просторијама“, објаснио је градоначелник Бакић.

Простор ће, како је рекао Бакић, бити организован по највишим стандардима рада у здравству, а објекат ће имати и свој паркинг и посебне улазе за пацијенте и особље. Крај радова се очекује у првој половини следеће године.

„Средства су обезбеђена преко Канцеларије за јавна улагања Владе Републике Србије и износе нешто преко 60,6 милиона динара са ПДВ-ом“. Желим овом приликом да се захвалим владиној канцеларији, као и Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, које је такође укључено, што су препознали важност овог пројекта и све оно што ће његова реализација донети Суботици“, нагласио је Бакић

Ова амбуланта омогућиће, навео је Бакић, растерећење Опште болнице, већу досупност здравствене заштите за хиљаде грађана, уређење једног празног и неискоришћеног простора, нова радна места, што говори о важности јавних радова и о исправности политике улагања у здравство и друге јавне услуге.

„Поносан сам на чињеницу да се то данас, захваљујући председнику Вучићу, ради на системски начин, кроз пројекте, по приоритетима, а не по жељама утицајних појединаца или неким неформалним мерилима. Канцеларија за јавна улагања има изузетно строг критеријум,  услед којег подршку добијају само заиста добри пројекти, попут овог“, истакао је Бакић.

Он је додао и да Суботица има добру сарадњу са Канцеларијом и министарствима и да се подршка најбоље огледа у примерима Хемијско-технолошке школе и Дома за децу „Колевка“

„У плану је наставак сарадње око Хемијске школе, а аплицирамо и са пројектима за Техничку школу „Иван Сарић“. У припреми је завршетак израде пројектно техничке документације  за Општу болницу Суботица, завршена је и документација за тоталну реконструкцију Градског стадиона. Све је то преко Канцеларије  за управљање јавним улагањима. Данас можемо слободно да кажемо, Суботица је град перспективе и будућности, у који се улаже и у којем видимо најбоље примере сарадње републичке, покрајинске и локалне власти“, закључио  је градоначелник Бакић.

Директорица Дома здравља Суботица Иванка Беоковић захвалила се граду, председнику Србије Александру Вучићу, Канцеларији за јавна улагања што су препознали потребу изградње једног оваквог објекта.

„Сви смо ми у Дому здравља данас веома задовољни, добијамо модерну, савремену амбуланту где ће бити право задовољство пружати и примати здравствене услуге. Биће то амбуланта која ће у великој мери растеретити амбуланте у околним месним заједницама.  У новом објекту ће радити осам тимова, четири у првој и исто толико у другој смени“, рекла је Беоковић.

Извор: Град Суботица