ОДЛИЧАН НАСТУП “ИЗВОРА” У БАЊИ КОВИЉАЧИ

Фолклорно друштво “Извор Доњи Товарник” наступило је протеклог викенда у Бањи Ковиљачи у оквиру завршног циклуса Смотре фолклора „Подриње кроз песму и игру”.

Како нам је рекла председница Управног одбора Фолклорног друштва “Извор Доњи Товарник” Данијела Барнак, заједно са још шест ансамбала из наше земље доњотоварнички фолклораши наступили су у прелепом амбијенту амфитеатра у порти храма Светих апостола Петра и Павла у Бањи Ковиљачи, а одличан наступ наших фолклораша је одушевио како публику тако и организаторе.

“Наши неуморни играчи су већ у недељу, 11. јула, своју домаћу публику обрадовали наступом у оквиру програма обележавања сеоске славе у Доњем Товарнику. Спремамо се за пут у Охрид на међународни фестивал фолклора у периоду од 19. до 25. јула, а одмах по повратку, већ 26. јула, наш ансамбл путује у Аранђеловац као гост тамошњег фолклорног фестивала. Изненађења нас тек чекају у августу и септембру пошто је ансамбл пријављен на још неколико фестивала фолклора у нашој земљи. Са Бањом Ковиљачом смо само отворили сезону наступа” – каже Данијела Барнак.

Извор: Општина Пећинци