НОВИ САД УСКОРО ДОБИЈА НАЈМОДЕРНИЈУ ЗГРАДУ ПИО ФОНДА

Доградња објекта Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање у Новом Саду је на 95 посто завршености, а по вредности, реч је о једној од првих пет инвестиција у граду. Објекат у који је уложено око 600 милиона динара, обишли су градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Дарија Кисић Тепавчевић и заменик директора Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање Реља Огњеновић.

 

– Поред свих изазова са којима се суочава друштво, носиоци овог пројекта нису стали и изградња фантастично напредује. Очекујемо да ћемо почетком октобра добити најлепшу зграду ПИО фонда у целој Србији са најбољим условима за остваривање права свих корисника. Честитам министарки и руководству Фонда, јер ово ће бити објекат на понос Новог Сада, на који ће бити упућени људи из целе Војводине. Имаћемо најмодернију зграду са паркингом на два спрата, у потпуности прилагођену особама са инвалидитетом – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

 

Министарка Дарија Кисић Тепавчевић оценила је да је и ова инвестиција показатељ да живимо у времену великих улагања у државу.

 

– Ово велелепно здање симбол је исказаног приступа државе Србије када су у питању сви аспекти живота грађана. Корисници ће овде много брже да реализују своја права, запослени ће имати боље услове за рад што ће допринети продуктивности и побољшању квалитета свих услуга. Просторије су прилагођене различитим степенима инвалидитета и здравственим стањима. Врло брзо уследиће отварање нове зграде, а ПИО фонд је и на овом пројекту исказао јаке параметре стабилности. До 2012. године дотација државе за пензије била је 50 посто, а дочекали смо да у мају и јуну за пензионере из категорије запослених нема дотација државе, све се исплаћује из ПИО фонда – казала је Дарија Кисић Тепавчевић.

 

Заменик директора Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање Реља Огњеновић нагласио је да пројекат финансирају из сопствених средстава, али да то не би било могуће без снажне политике Владе Србије.

 

– Од пре два месеца, не размишљамо о томе како ћемо исплатити пензије, већ о новим инвестицијама и свему ономе што можемо да приуштимо нашим осигураницима – закључио је Огњеновић.