МЛАДА НАДА ФК ЦЗ ГОСТ ОПШТИНЕ СРБОБРАН

Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, заједно са сарадницима, примио је данас у свом кабинету дванаестогодишњег Милана Видића, једног од најталентованијих фудбалера Фудбалског клуба Црвена звезда у свом узрасту, у ком млади Туријац тренира већ четири године.

Неформални сусрет уприличен је са жељом да се Милану пружи подршка у покушају да стигне до статуса врхунског фудбалског професионалца, што од дечака из Турије очекују многи фудбалски стручњаци, чак можда и до статуса Милановог презимењака Немање Видића, једног од најбољих фудбалера Србије и Црвене звезде последњих деценија. Милан је, иначе, не управо завршеном Меморијалном турниру „Миленко Генчић“ на Тргу Републике, био најбољи стрелац и један од најбољих играча. Уз председника општине Радивоја Дебељачког, подршку Милану потврдили су и Јовица Андрић, члан Општинског већа задужен за спорт, Слободан Субић, директор Центра за спорт и туризам, и Милош Јовановић, директор ЈКП „Градитељ“. Препознајући вредност коју врхунски спортиста може имати у промоцији свог града, при чему се током сусрета као одличан пример издвојио Александар Катаи, сениор ФК Црвена звезда, који играјући у највећим клубовима Србије, Шпаније, САД и других држава никада није заборавио одакле потиче, представници локалне самоуправе изразили су јасну спремност да уколико буде потребно, на сваки начин пруже подршку талентованом дечаку.

Милан Мима Видић, рођен 21. фебруара 2009. године, почео је да тренира фудбал са шест година у Турији. Наставио је са седам у новосадској Славији, а већ после годину дана у овом клубу и серије добрих наступа и игара, позван је да ФК Црвена звезда, где тренира последње четири године. Тренутно наступа за млађе пионире Црвене звезде, категорија У-13, стандардан је члан прве поставе на позицији нападача и капитен екипе. До сада је одиграо велики број међународних турнира, у Италији, Канади, Хрватској, Босни и Херцеговини, Аустрији и Немачкој, а на неким од њих је понео титулу најбољег стрелца. На свим такмичењима дао је више од 500 голова за свој тим и убедљиво је најбољи стрелац тима. Тренер му је Милан Савковић.

Извор: Општина Србобран