„ТОПОЛСКИ КОТЛИЋ” ОКУПИО ДВАДЕСЕТАК ЕКИПА, НАЈБОЉИМА НАГРАДЕ И ПЕХАРИ

Уз учешће двадесетак екипа из овог краја, у Банатској Тополи је одржан 12. “Банатски котлић”. Недељко Цимеша, председник МЗ Банатска Топола, задовољно је констатовао да су се мештани и њихови гости лепо провели, а да жирију није било лако да изабере најукуснију рибљу чорбу. Бицикл и ласкава титула победника “Банатског котлића” припали су вишеструком победнику највећих такмичења у кувању рибље чорбе, Јаношу Кали из Кикинде. Он је члан чувених “Банатских кулинара”:

-Победе сам одавно престао да бројим. Да би се скувала добра рибља чорба, потребна је свежа риба, али и добра паприка, вода и мало соли. Иако ће вам свако рећи да неке посебне тајне нема, ипак свако од нас има неку ситну цаку коју никад не открива- навео је Кала. Пехари су припали и екипама које су припремиле рибље чорбе, које ипак нису могле да се носе са победничком. Пехарима су награђене и екипе које су припремале печење. Никола Лукач, градоначелник Кикинде, истакао је да је локална самоуправа подржала одржавање “Тополског котлића”:

-Честитам организаторима на сјајној манифестацији. Све је било перфектно, а нарочито садржаји котлића и печење. Види се да су се људи ужелели дружења, уочи суботњег Дана села и чувеног буча. Град Кикинда увек ће радо подржати овакве манифестације- поручио је Лукач. У суботу, 14. августа, Банатска Топола биће и место ходочашћа великог броја верника. Римокатоличка црква подигнута 1899. године у центру села, сматра се највећим светим местом у Банату, с обзиром на то да је позната по јављањима Богородице на зиду цркве.

Извор: Град Кикинда