ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О БЕСПЛАТНИМ УЏБЕНИЦИМА ЗА ЂАКЕ ПРВАКЕ

У присуству чланице Градског већа за образовање Дине Вучинић, представници 12 издавачких кућа и 35 новосадских основних школа потписали су Уговор о набавци бесплатних уџбеника за ученике првих разреда основних школа, за чију набавку је Град Нови Сад, посредством Управе за образовање обезбедио 27 160 000 динара.

Поздрављајући присутне у Скупштини Града Новог Сада, чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић истакла је да су ове године обезбеђени бесплатни уџбеници за више од 4 000 ђака првака.

– Ове године, у школе са територије Новог Сада уписано је 4039 првака. Њихови родитељи неће морати да издвајају средства за куповину уџбеника. Град Нови Сад брине о породицама са децом и ова мера је само један од начина на који им помажемо. Подсетићу вас да је боравак за више од 17000 деце у вртићима ПУ „Радосно детињство“ потпуно бесплатан, за шта смо обезбедили 625 милиона динара. Осим тога, ове године обезбедили смо 327 милиона и 500 хиљада динара за субвенцију боравка 3400 деце у привтаним вртићима, а у наредне две године Нови Сад ће добити још три нова вртића. Захваљујући новој ценовној политици Јавног градског саобраћајног предузећа годишња ђачка и студентска карта сада износи само 5000 динара, а то значи да у неким приградским насељима родитељи на годишњем нивоу уштеде 28600 динара – изјавила је Дина Вучинић.

Она је додала да Град Нови Сад посебним мерама жели да награди и мотивише највредније ученике.

– Сваке године најуспешнијим ученицима основних и средњих школа додељују се Видовданске награде. Ове године, за 486 награда обезбедили смо 11 700 000,00 динара. Такође, у оквиру сарадње Града Новог Сада и општине Будва, 50 новосадских ученика јуче је отишло на десетодневно летовање у хотелском комплексу „Словенска плажа“, где имају боравак на бази пуног пансиона, а о њима се брине шест пратиоца који су запослени у школама. Наша намера је да допринесемо да што више деце оде на летовање, али и да их наградимо за добро учење и владање у школи – рекла је Дина Вучинић истичући да ће брига о породици и деци увек бити у фокусу градоначелника Милоша Вучевића и његовог тима.