„МЕД И ЖАОКА“ И „БАНДА ДРВЕНА“ ЂОЛЕТУ У ЧАСТ

Дом културе Србобран организоваће у петак, 20. августа, програм „Додир свиле“ – сценски приказ поезије Ђорђа Балашевића, и мини концерт „Ђолету у част“.

Стихове једног од најпознатијих кантаутора с ових простора говориће чланови групе „Мед и жаока“, уз музичку пратњу и мини концерт „Банде дрвене“.

Иначе, „Додир свиле“ је књига Ђорђа Балашевића која садржи приче и песме овог писца и певача. „Специфични песнички ‘космос’ Балашевића личи на снове разборитих неразборитости. Прави песници се крију у свакој песми. Ђорђе Балашевић уме да песнички саосећа. Зна, такође, и то је посебна вредност, да се не смеје са онима који се увек смеју. И ништа није важније и честитије од онога ко је одважан и честит и честито одважан истовремено. А кад је неко честит (на песнички начин), говорио је још Хераклит, он вреди колико хиљаду других“, записано је о овој књизи.

Програм почиње у 21.00 час, у дворишту Дома културе Србобран. Из ове установе моле грађане да се понашају у складу са прописаним мерама Владе Републике Србије, како би се спречило ширење заразне болести COVID 19.

Извор: Општина Србобран