АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦЕ ВУКА КАРАЏИЋА У ПЛАТИЧЕВУ

Настављају се радови на уређењу путне инфраструктуре у румској општини. Председник Општине Рума, Слађан Манчић, обишао је данас радове у улици Вука Караџића у Платичеву.

„Прекјуче смо завршили радове на асфалтирању у Павловцима, преселили смо машине у Платичево и јуче је почело асфалтирање. Урађени су припремни радови, затим иде нови слој асфалта и очекујемо да асфалтирање буде завршено у току данашњег дана“, изјавио је председник Манчић.

У наредном периоду ће бити урађене банкине и хоризонтална сигнализација. Улица Вука Караџића ће добити нов изглед и биће много безбедније за саобраћај с обзиром на то да је Платичево велико село, да је ова улица проходна и да води ка Витојевцима и Грабовцима.

„Доста је саобраћаја у њој, била је зрела за реконструкцију пошто су бочне стране улица биле пропале и из тог разлога смо се одлучили  да у договору са Месном заједницом радимо тоталну реконструкцију и у току данашњег дана ће бити завршено скоро 1,3 километара асфалтирања улице“, рекао је председник Манчић.

Председник МЗ Платичево, Јован Салатић је рекао да је приоритет села Платичево изградња путне инфраструктуре и да су мештани са одушевљењем дочекали асфалтирање јер ће поправити безбедност и село ће добити лепши изглед и боље услове за живот.

„После асфалтирања улице Матије Губац и улице Петефи Шандор и после уређења центра дошла је на ред и улица Вука Караџића. Улица је асфалтирана 1971. године, у зимском периоду је доста оптерећена са великoм фреквенцијом саобраћаја, због великих терета дошло је до пропадања асфалта па су се отварале и ударне рупе, долазило је до хаварије на аутомобилима попут пуцања гума или механичких оштећења“, изјавио је Салатић и додао да је планирано да се асфалтира још 50 метара на крају Партизанске улице према Бари Трсковачи и да се наспе камен, ризла у дужини од 150 метара.

„На позицији у буџету имамо 70 милиона динара и почели смо та средства да користимо. Поменуо сам Павловце, машине одавде иду у Витојевце где ће се радити уређење центра села и паркинг простор, затим следи асфалтирање одређене улице у Грабовцима у центру код фудбалског игралишта, имамо и радове и у другим месним заједницама“, изјавио је председник Манчић.

Извор: Општина Рума