МИРОВИЋ: УБРЗАНА ОБНОВА САОБРАЋАЈНИЦА У ОПШТИНИ ШИД

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас у општини Шид реконструисани пут од Јамене до Рачиноваца, који повезује Републику Србију и Републику Хрватску, истакавши да очекује да у току ове године, или почетком следеће, две државе изграде нови гранични прелаз.

„Овај пут и будући гранични прелаз биће од великог значаја за људе у овом делу Срема, али и у пограничним местима у Хрватској, растеретиће гранични прелаз Батровци, оживети Јамену и омогућити опстанак тог насеља у будућности“, изјавио је Мировић.

Председник Покрајинске владе данас је обишао и радове на реконструкцији улица у насељу Кукујевци, инвестицији вредној 200 милиона динара.

„Након 30 година чекања, житељи Кукујеваца добиће реконтруисаних шест километара улица и то је од огромног значаја за развој овог села. Послови су уговорени, новац обезбеђен и Покрајинска влада ће на тај начин помоћи грађанима и пољопривредним газдинствима јер ово насеље има доста привредних потенцијала“, казао је Мировић.

Он је подсетио на то да је Покрајинска влада изградила индустријску зону у Шиду, поручивши да је потписано нових 11 уговора са домаћим и страним инвеститорима који ће на територији општине Шид изградити погоне и отворити нова радна места.

„Урадили смо велики посао, изградили индустријску зону, привукли инвеститоре и то ће у будућности створити и финансијски потенцијал како бисмо могли да улажемо у локалну комуналну инфраструктуру и допринесемо свеукупном развоју општине Шид“, рекао је Мировић.

Председник Општине Шид Зоран Семеновић захвалио је Покрајинској влади што је, како је навео, препознала потенцијале општине.

„У Кукујевцима, где се није улагало дуже од три деценије, започели смо историјску реконструкцију саобраћајница. Уз инфраструктуру и останак људи  у нашим местима будућност нам је сигурна“, казао је Семеновић.

Догађају су присуствовали и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.