НОВИ УЛТРАЗВУЧНИ АПАРАТ ЗА ПОТРЕБЕ ПЕДИЈАТРИЈЕ У ДОМУ ЗДРАВЉА КУЛА

За потребе педијатријске службе у Дому здравља у Кули Покрајински секретаријат за здравство је обезбедио средства за куповину ултразвучног апарата. Апарат је вредан 3 милиона динара и умногоме ће допринети побољшању здравствених услуга на одељењу педијатрије, каже Др Жарко Шевин, директор Дома здрвља у Кули.

„Ако се има у виду чињеница да је општина Кула подручје са ендемском појавом урођеног ишчашења кукова и ако се има у виду чињеница да је постојећи ултразвучни апарат старости преко двадесет година, онда та набавка заиста добија на значају. Ово је само једна у низу набавки која се реализује посредством Покрајинског секретаријата за здравство у циљу унапређења квалитета медицинских услуга и повећања њихове доступности“, рекао је директор Шевин. Он се осврнуо и на тренутну епидемиолошку ситуацију у општини и рекао да је она у складу са општом епидемиолошком ситуацијом. Број новодијагностификованих случајева варира тренутно од пет, шест, па и до девет какав је био случај пре два дана. Доктор Шевин је апеловао на све грађане да поштују мере које су наложене од Кризног штаба и локалне самоуправе у претходних месеци.

Председник општине Кула Дамјан Миљанић је истакао да је настављена сјајна сарадња са Покрајинским секретаријатом за здравство, који као и Република настављају обнављање инвентара у Дому здравља у Кули и најавио нове радове од стране локалне самоуправе.

-Општина Кула ће у наредном периоду обезбедити средства да се реши још један проблем на педијатрији, а то је да се раздвоји саветовалиште од дела где су остала деца, да се реши санитарни чвор и то очекујемо да се реши у овој години. У претходној години су обезбеђена средства за куповину возила која су недостајала Дому здравља, а следеће године наставиће се  планови са улагањем у ово и у друга крила Дома здравља Кула, рекао је председник општине Дамјан Миљанић.

Председник је истакао да општина издваја средства за специјалисте, и да постоји и воља општине и Дома здравља за ангажовање, али да је понекад веома тешко наћи на тржишту рада неког од специјалиста.

Извор: Општина Кула