СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА У ЂУРЂЕВУ – У ДЮРДЬОВЕ ПРИВИТАНИ ПЕРШОКЛАСНЇКИ

У уторак, 31.08.2021. у Основној школи „Јован Јовановић Змај“ у Ђурђеву одржан је пријем првака. 62 првака биће подељено у три одељења, а учиће их учитељ Александар Живанов и учитељице Јелена Салаг и Марија Тртић.

Директорица Основне школе, Љубица Клепић, пожелела је добродошлицу свим ђацима и њиховим родитељима. Пожелела им је пуно успеха у будућем школовању и подсетила је да је и ове године Општина Жабаљ обезбедила свим првацима комплет књига за први разред.

– Данас су кренули на пут дугачком стазом знања, а то путовање ће њихови учитељи учинити лепшим и лакшим . Од сутра улазе у чаробан свет слова и писмености, а ми им желимо да тај свет буде обасјан петицама, наградама, похвалама и успесима. Желимо и чврсто верујемо да ћемо на њихове успехе бити поносни у будућности. И на крају, желимо им мирно Панонско море и успешну пловидбу до мале матуре – рекла је директорица.

Нажалост, ни ове године неће бити русинског одељења.

 

У Дюрдьове привитани першокласнїки

Вовторок, 31.08.2021. у Основней школи ,,Йован Йованович Змай“ у Дюрдьове привитани 62 першокласнїки, котри буду подзелєни до трох оддзелєньох, а буду их учич учитель Александар Живанов и учительки Єлена Салаґ и Мария Тртич.

Директорка Основней школи, Любица Клепич, привитала шикцких школярох и їх родичох. Пожадала им вельо щесца у будуцим школованю и здогадла же и того року Општина Жабель обезпечела шицким першокласнїком комплет кнїжкох за першу класу.

– Нєшка рушели на драгу по длугокей дражки знаня, а їх учителє ше буду намахац же би им тота драга була цо лепша и лєгчейша. Од ютре уходза до швета словох и писменосци, а ми им жадаме же би тот швет бул полни зоз петичками, наградами и успихами. Щиро вериме же будземе щешлїви пре їх успихи у будучносци. И на концу, жадаме им мирне Панонске морйо и успишне плївенє до малей матури – гварела директорка.

Нажаль, анї того року нє будзе руского оддзелєня.