РОТАРИЈАНЦИ ОБРАДОВАЛИ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ И ПУ “ДРАГОЉУБ УДИЦКИ”

На основу потписаног Меморандума “За лепшу школу” са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, чланови српских Ротари клубова покренули су набавку дронова за основне школе. Како је појаснила Зорица Јестровић, гувернерка Ротари Дистрикта Србије и Црне Горе, основцима и њиховом наставницима широм Србије дронови ће олакшати учење програмских језика, скреч и пајтон, који су предвиђени наставним планом и програмом за ученике 5. и 6. разреда. Набављено је 670 дронова за школе у Србији. Ротаријанци су их данас уручили директорима свих градских и сеоских школа. Примопредаја је уприличена у Градској кући. Представницима кикиндског и осталих Ротари клубова на донацији се захвалио градоначелник Никола Лукач, а директорима школа пожелео да успешно реализују овај информатички пројекат:

-Захваљујем се на бризи о деци и што сте на овај начин омогућили боље учење новим наставним средствима. На овај начин, наши основци ће више напредовати и квалитетније се усавршати. Сигуран сам да ће свим ђацима дронови помоћи да се још боље упознају са новим технологијама- оценио је Лукач. Претходно су др Татјана Пецарски, председница кикиндског Ротари клуба, али и чланови овог и других српских Ротари клуба, посетили вртић “Плави чуперак”. У оквиру пројекта Глобал Грант „Године узлета“ ротаријанци из наше земље, такође уз подршку ресорног министарства, донирали су ПУ „Драгољуб Удицки“ намештај и опрему:

– Техничка опрема и мобилни намештај биће нам од велике помоћи, с обзиром на то да од прошле године реализујемо програм „Године узлета“. Програм нас обавезује да и простор унутар вртића опремимо у складу са правилником и да обезбедимо сву потребну опрему. Хвала нашим донаторима- изјавила је Ержебет Савановић, заменица директорке ПУ „Драгољуб Удицки“. Надовезао се Роберт Вуњак, педагог:

– Добили смо мобилни намештај, скенер, апарат за пластифицирање, фотокопир апарат, камеру, дигитални фотоапарат и лап-топ. Ово ће омогућити интерактивно васпитање деце и веће учешће родитеља. Донирана опрема користиће се у непосредном раду са малишанима- навео је Вуњак. Ротаријанци су за набавку дронова 670 дронова сакупили 117.200 евра, док је за опремање 26 вртића у Србији обезбеђено укупно 65.120 евра.

Извор: Град Кикинда