НОВА ЛИКОВНА ИЗЛОЖБА У ПЕШТАНСКОМ КМЦ-У „СРПСКИ ВЕНАЦ“

На изложбеној поставци под називом „Социјална дистанца“, чије је отварање заказано за 8. октобар у 18.00 часова у просторијама Културног и медијског центра „Српски венац“ у Будимпешти (Nagymező utca 49, Budapest 1065), биће изложена уметничка дела двадесет академских сликара, која су настала у време изолације, а на иницијативу Галерије „Арт 55“ из Ниша.

Корона вирус је несумњиво утицао на сва подручја живота и изменио планове људи, у регионалној и глобалној сфери. Ова измењена ситуација и непријатно стање у којем смо се нашли и које још увек траје, носи реалан ризик, те је опрез постао обавезна мера наше свакодневице. Ипак, ванредне околности нуде појединцу и друштву могућности за позитивне промене и активности.

Посвећеност култури и уметности, дани проведени у стваралачком процесу свакако могу представљати и јесу делотворан духовни напор, посебно у овим деликатним временима. Они не могу заменити непосредну комуникацију и физичку блискост, али изолацију могу учинити подношљивијом.

Уметници, упркос неповољним околностима, нису спустили заставу на пола копља, активни су и настављају да пружају богата ликовна решења и креативне приступе, каже се у позиву организатора ове изложбе.

Извор: снновине