ОБЕЛЕЖЕН ПОЧЕТАК МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ДЕЧЈА НЕДЕЉА“

Почетак традиционалне манифестације „Дечја недеља“ која се ове године широм Србије одржава од 4. до 10. октобра под слоганом „Дете је дете, да га волите и разумете”, чија инспирација су стихови из песме „Дете” нашег истакнутог дечјег писца Љубивоја Ршумовића, обележен је и у нашем граду, на простору код Плаве фонтане, симболичним пуштањем балона пуњених хелијумом у ваздух на којима су ученици из неколико суботичких основних школа исписали своје жеље. Данашњем обележавању почетка ове највеће националне манифестације за децу, током које ће и наш град ове седмице бити у знаку деце и активности посвећених њиховом стваралаштву и правима, присуствовао је и градоначелник Суботице Стеван Бакић.

Секретар Секретаријата за друштвене делетности, Јасмина Стевановић, изјавила је, тим поводом, да ће свака школа у Суботици у оквиру својих могућности, и у свом простору, обележити овогодишњу„Дечју недељу“ путем разних манифестација и радионица, као и кроз разговоре с децом.

„Ми, као локална самоуправа предузимамо низ мера којима доприносимо да нам деца увек буду центар света и да им на тај начин помогнемо да се њихова права остваре. Континуираном бригом о заштити, унапређењу и промоцији дечијих права у којој учествују сви релевантни друштвени актери показујемо да нам је стало да нам деца буду заштићена и срећна, да живе у подстицајном, здравом и сигурном окружењу у коме могу да остваре максимум својих потенцијала“, нагласила је Јасмина Стевановић.

Извор: Град Суботица