НОВИ САД – ГРАД ХЕРОЈ ОБЕЛЕЖАВА 77 ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА

Поводом обележавања 23. октобра – Дана ослобођења Новог Сада градоначелник Милош Вучевић положио је венце на Спомен гробље и на Споменик Новосадском партизанском одреду, у знак сећања на пaле бoрце Нaрoднooслoбoдилaчкoг рaтa од 1941. до 1945. гoдинe. Венце су том приликом положили и заменица председнице Скупштине Града Новог Сада Кристина Караић, као и представници Градског одбора Савеза удружења бораца НОР-а, представници Војске Србије и Организације резервних војних старешина Града Новог Сада.

 

– Клањамо се сенима свих знаних и незнаних јунака у нади да смо достојни потомци њихових великих делa. Никада ништа неће моћи да умањи снагу дана сећања на све ослободиоце и јунаке који су извојевали слободу за све нас и који су нам осветлили будућност. Нови Сад је град херој и као такав мора да живи и развија се. Честитам грађанима Новог Сада 77 година од ослобођења града у Другом светском рату. Ово је један од најзначајнијих датума у историји Новог Сада, дан који доноси светлост, који је пре много година дао наду за будућност, дан који је створио, нама потомцима оних који су донели ослобођење, шансу да Нови Сад развијамо као универзитетски, привредни и политички центар. Да није било те борбе, борбе против највећег зла које памти човечанство, а то је фашизам, односно нацизам, не бисмо ни ми данас могли да живимо оваквим животом, какав живимо у нашој држави и граду- рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

 

У име градске организације СУБНОР-а обратио се Милован Вујић који је остакао да је данашњи дан врло значајан, јер грађане Војводине и Новог Сада подсећа на слободу која је плаћена огромном ценом, а то су били животи јунака.

 

– Желимо да се никада више такав злочин не понови према недужном народу. Историја не треба да се прекраја, већ да учимо из ње и да тежимо да очувамо мир, слободу и тековине народноослободилачке борбе – рекао је Милован Вујић.