КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА ГОСПОЂИНЦИ НА САЈМУ У ПАНЧЕВУ

Креативна радионица Госпођинци учествовала је на Сајму стваралаштва сеоских жена у војводини који се одржао данас у Панчеву.
Били су део ове лепе манифестације која има за циљ да оснажи и повеже удружења у заједничком циљу а то је очување традиционалних заната и радова који су услед модернизације и брзог живота доста запоставњени.
На овај начин пружа се шанса удружењима и радионицама да их очувају и да том приликом обезбеде средства за свој рад, та средства су минимална и недовољна али постоји могућност аплицирања за разне пројекте, како код нас тако и у европским фондовима.
Поред госпођинчана на сајму су учествовала удружења из сеоских средина широм вовјводине, сазнајемо од организатора да су се одазвала 150 удружења и радионица.
Организација сајма била је на завидном нивоу, у сваком тренутку били су доступни за сва питања и могућу помоћ како излагачима тако и посетиоцима сајма.
Културно забавни програм био је  испуњен  песмом и игром певачких и фолклорних друштава, који су приказали сву лепоту различитости свих нас који живимо на овим просторима.
Један од садржаја је анимирао посетиоце и излагаче тако да су се сви они ухватили у коло и заиграли поред бине ужичко а потом Влашко коло.
Сви излагачи добили су захвалнице за учешће а најуспешнија удружења вредне награде електични шпорет, фрижидер и веш машину, које ће користити у раду.
Ветровит дан није ни најмање покварио расположење излагача, што се дало видети по њиховим осмесима дружењу и размени искустава у вези рада њихових организација.
Госпођинчани су учешћем на овом сајму, још једном показали своју организованост и добру вољу да промовишу рад своје радионице а тиме и село из којег потичу.