НОВОИЗГРАЂЕНИ ВРТИЋ НА КЛИСИ ПОЧЕО СА РАДОМ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је новоизграђени вртић ПУ „Радосно детињство“ на Клиси. На тој локацији изграђен је објекат на три нивоа, укупне површине 2620 квадрата, уређено је двориште, изграђене су околне саобраћајнице, пешачки прелази и стазе, као и паркинг места, а реконструисане су водоводна и канализациона мрежа, атмосферска канализација и постављени стубови јавног осветљења. Вртић назван „Крцко Орашчић“ налази се у Ораховој улици и намењен је боравку деце узраста од једне до три године и децe од три године до поласка у школу.

– Нема боље инвестиције од улагања у децу, у будућност. Ово је најлепши вртић који Нови Сад има тренутно, укључујући и модеран објекат и опрему. Савремени концепт подразумева да свих 12 соба имају сопствени излаз, а у њих је смештено 14 група са готово 300 уписане деце. Издвојено је много новца за овај пројекат, скоро 400 милиона динара, али вредело је. У њему ради много новозапослених васпитачица, педагога и других који учествују у процесу чувања и васпитања предшколске деце. Надам се да ћемо наставити са јачањем Града, како би и њихове плате сразмерно томе расле, с обзиром на то да су тренутно испод градског просека. Почетком године се очекује повећање зарада, а крајем текуће и исплата другог дела солидарне помоћи. Врло сам задовољан што на Клиси, Сланој бари и у Видовданском насељу немамо више листу чекања, што је револуционарно. Настављамо да градимо нове вртиће и у Ветернику, на Адицама и Сајлову, а проширили смо вртић у Каћу, што ћемо урадити и у Ковиљу. Много сам поносан на „Радосно детињство“ и на све што смо заједно постигли у претходној деценији, а највише хвала запосленима на посвећености и ангажману – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Директорка Предшколске установе „Радосно детињство“ Маријана Попов је истакла да је изузетно поносна на колектив који ради у новоизграђеном вртићу.

– Колектив је веома млад, али и високо мотивисан за рад. За само месец дана, од кад су прва дечица почела да долазе у вртић, наше васпитачице су се са много ентузијазма потрудиле да све забилста пуним сјајем. Надам се да ће и други вртићи чија је изградња у плану бити овако лепи – рекла је директорица Попов.