ЂИЛАС И ПАЈТИЋ ДА НЕ ПРЉАЈУ ПОЛИТИЧКУ СЦЕНУ КОМЕНТАРИСАЊЕМ ЗДРАВСТВЕНОГ СИСТЕМА ВОЈВОДИНЕ КОЈИ СУ ОНИ РАЗОРИЛИ

Покрајинска влада одбацује као неистините, тенденциозне и злонамерне инсинуације Странке слободе и правде о наводној страначкој подељености и о Клиничком центру као партијском плену Српске напредне странке.

Довољно је подсетити на то како је Универзитетски клинички центар Војводине изгледао 2016. године и раније када су о њему бринули Бојан Пајтић, Драган Ђилас и други функционери тада јединствене Демократске странке, а данас подељене у најмање десет странака. За кратко време, након њиховог политичког краха, потпуно је обновљено 11 клиника, припрема се реконструкција три клинике, радови на новом делу Клиничког центра напредују, повећане су зараде запослених и набављена најсавременија опрема која је била само сан у време демократа и њихових деривата.

Зато одбацујемо ово саопштење као ново политикантство, неистинито и прљаво, са циљем да се јасан став Покрајинске владе о питањима рада и организације Клиничког центра додатно страначки и политички обоји након евидентних пропуста појединаца који су у прошлости заступали интересе баш ове политичке опције, а сада се пресвлаче и подстичу непрофесионално и неетичко понашање.

Позивамо све учеснике у јавном животу, посебно пропале странке бившег режима, да управу у УКЦВ и вредне запослене у једној од најреферентнијих здравствених установа оставе ван зоне неистина и закулисних политичких и медијских обмана и да начин уређења стручних медицинских питања оставе онима који то најбоље знају.