МИРОВИЋ: КИКИНДА ДОБИЛА НОВУ ГРАДСКУ ПИЈАЦУ И НОВИ ОБЈЕКАТ ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, У ТОКУ РЕКОНСТРУКЦИЈА БОЛНИЦЕ

„Кикинда је данас пример за то у ком правцу иде Војводина. Отворена је најсавременија градска пијаца, у коју је инвестирано готово 335 милиона динара, реконструисан је објекат Завода за јавно здравље, а у току су радови и на обнови Кикиндске болнице. Данас смо постигли договор да заједно са локалном самоуправом наставимо са улагањем у индустријску зону, као и да у наредне две године реализујемо пројекат реконструкције водоводне мреже“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након радне посете Кикинди.

Мировић је рекао да је данас у Кикинди знатно боља слика него раније када је реч о броју незапослених, истакавши да је 2012. године било 11.000 људи на евиденцији Националне службе за запошљавање, а да данас има нешто више од 3.000 незапослених.

„Заједничким радом Владе Србије, Покрајинске владе и локалне самоуправе успели смо да изградимо индустријску зону и привучемо инвеститоре. У наредних неколико месеци очекује нас почетак изградње брзе саобраћајнице од Сомбора до Кикинде, и то је пројекат који ће овом делу Баната дати додатни замајац за привредни и економски развој, а самим тим ће допринети јачању локалног буџета, што ће отворити могућност за додатна улагања, пре свега у комуналну и путну инфраструктуру“, навео је председник Мировић.

Он је изразио захвалност свим здравственим радницима који су у кикиндској Општој болници и Заводу чинили велике напоре у протекле две године у борби против ковида, имајући у виду да је Кикинда међу првима била на удару епидемије.

Захваливши на подршци Покрајинске владе, градоначелник Кикинде Никола Лукач истакао је да су реализовани пројекти пример и доказ како се добрим планирањем и  заједничким радом могу постићи конкретни резултати и реализовати велике инвестиције на корист свих грађана.

У радној посети Кикинди били су и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић.