ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ДОБРОВОЉНО СЛУЖЕЊЕ ВОЈНОГ РОКА

Заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је церемонији потписивања уговора са изабраним кандидатима за добровољно служење војног рока са оружјем и курса за резервне официре којa је одржанa у Центру Министарства одбране Нови Сад. Он је том приликом честитао кандидатима који су се определили да ступе у службу заштите и одбране своје домовине.

То је несебичан чин вредан сваког поштовања, и иако је политика мира неприкосновена политика коју наша држава води, веома је важно да смо спремни да реагујемо у ванредним околностима. Војска Србије није само оружана снага која делује у случају потребе, већ је ту када год се десе немиле ситуације које угрожавају безбедност људи и имовине. Војска је системски одговор државе у таквим ситуацијама, и многи су животи сачувани захваљујући таквом правовременом одговору. Град Нови Сад сарађује са Војском Србије, имамо партнерски однос, и настојимо да допринесемо побољшању положаја припадника снага безбедности. Осећам велику потребу да вам укажем на то да служење војног рока не подразумева само физичку спремност и оружје. Ви ћете имати прилику да у наредних шест месеци изградите себе, не само као војнике, него првенствено као људе. У име Града Новог Сада, градоначелника Милоша Вучевића, и у своје лично име, захваљујем се Војсци Србије на свему што чини за свој народ. Припадници војске су они који штите народ и слободу, они најхрабрији и најчаснији међу нама. Кандидатима желим да успешно савладају све вештине које су потребне за добро обављање посла, као и да никада не дође до ситуације да морају да употребе оружје- рекао је Милан Ђурић.

Начелник Центра Mинистарства одбране Нови Сад потпуковник Драган Димоски је рекао да је у њиховом Центру данас организован испраћај 25 кандидата за добровољно служење војног рока и два кандидата за курс за резервне официре.

-Од 2011. године када је укинуто обавезно служење војног рока, све је већи број заинтересованих младих момака и девојака за добровољно служење војног рока. Задовољни смо одзивом кандидатата и то све захваљујући доброј медијској кампањи на локалном и регионалном нивоу- рекао је потпуковник Драган Димоски.