ПРЕДСТАВЉАЊЕ ПРИВРЕДНИХ И ТУРИСТИЧКИХ ПОТЕНЦИЈАЛА АП ВОЈВОДИНЕ НА ФИТА КОНФЕРЕНЦИЈИ У ТУНИСУ

Делегација АП Војводине представила је данас привредне и туристичке потенцијале наше покрајине у оквиру Међународне конференције „Финансирање инвестиција и трговине у Африци“- ФИТА, која се одржава у Тунису.

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић изразио је задовољство што делегација из АП Војводине учествује на овој конференцији и има могућност да представи своје привредне и туристичке потенцијале.

„Афричко тржиште за нас је веома важно и желимо да наставимо сарадњу у свим областима,  која је до сада реализована првенствено у привреди“, рекао је Иванишевић.

Престављајући привредне потенцијале АП Војводине, секретар Удружења услуга Привредне коморе Војводине Бранислав Мамић истакао је да је Војводина регија у којој су  развијени пољопривреда, ИТ сектор и пратећа аутомобилска индустрија.

„Када говоримо о пољопривреди нарочито је важно истаћи да је Војводина регија која има преко 130.000 газдинстава и готово три пута више обрадивог земљишта по глави становника у односу на просек у Европској унији“, рекао је Мамић. Он је додао да је Војводина лидер у нашој земљи у развоју дигиталне пољопривреде и ИТ сектора, што представљају области које бележе значајан привредни раст.

„Значајан пораст долазака страних туриста у АП Војводину из године у годину оправдава чињеница да је наша покрајина богата разноврсним туристичким садржајима. Војводина је регија у којој живи 26 националних заједница чије заједништво и неговање традиције  и културе чини АП Војводину посебном“, истакла је директорица Туристичке организације Војводине др Наташа Павловић, која је учествовала у данашњој презентацији понуде градова, природних резервата, националних паркова, Фрушке горе, река и језера. 

Делегација АП Војводине ће током сутрашњег дана имати састанке са државницима и  представницима Привредне коморе Туниса.