ДОДЕЉЕНИ КЉУЧЕВИ СТАНОВА У ЈУГОВИЋЕВУ ПРИПАДНИЦИМА СНАГА БЕЗБЕДНОСТИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са министром унутрашњих послова Александром Вулином присуствовао церемонији доделе кључевa станова у Југовићеву припадницима снага безбедности. 

– Честитам уваженим припадницима снага безбедности на усељењу. Желим им добродошлицу у прелепо Југовићево, где ће имати један од најлепших амбијената за живот. Поносан сам на то шта је држава Србија, заједно са Градом Новим Садом, урадила на овој локацији која је некада била потпуно запуштена, а данас је модерно насеље које ће се и даље развијати. Данас присуствујемо завршетку ове велике инвестиције, у делу града у којем је изграђено 1972 стана за припаднике Војске Србије, Полиције, Безбедносно-информативне агенције, за људе чији су најближи сродници дали живот за отаџбину, за оне који су, плативши највишу цену, свакако задужили отаџбину. Ови станови су један од начина да им се Србија одужи. Верујем да нећемо стати на овоме, већ да ћемо наставити да градимо станове за припаднике служби безбедности у Новом Саду, јер је заиста велико интересовање. Верујем да се тиме мења, не само стање у друштву, већ и однос према људима који чувају грађане Србије, границе наше земље, старају се о безбедности. Побољшањем њиховог положаја, не само да им се захваљујемо, него их и обавезујемо да раде још боље у наредном периоду – рекао је градоначелник Вучевић.

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин нагласио је да је председник Александар Вучић први српски председник који је приступио решавању стамбеног питања припадника снага безбедности на системски начин.

– Поносан сам што сам део Владе која је радила на томе и што видим да, оно што је некада био само далеки, магловити сан, коме су се често смејали, у који су сумњали, постаје јава која чини да живот буде бољи. Тешка су времена пред нама, не знамо шта ће нам донети будући дани, али знам да држава Србија може да рачуна на сваког припадника служби безбедности, а ово је један од начина да покажемо да и они могу да рачунају на своју Србију – рекао је Александар Вулин.