МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА У БЕОЧИН СЕЛУ

Позивамо вас на „Михољске сусрете села“ који ће бити одржани у суботу, 24.септембра у Беочин селу и који ће и ове године окупити бројне учеснике, локалне произвођаче хране, пића и деликатеса, извођачке саставе и удружења.

Посетиоци ће у оквиру целодневног програма у Беочин селу имати прилику да се подсете старих народних обичаја и да уживају у локланом стваралаштву, традиционалним играма и песми али и спортским и кулинарским надметањима.

Посебну занимљивост „Михољских сусрета села“ у Беочину представља могућност учешћа публике у самом програму манифестације па ће тако посетиоци моћи да се опробају у спремању сача, надвлачењу конопца, такмичењу парова у плесу са дуњом а за најмлађе учеснике организатори припремају игре, изненађења и награде.

„Михољски сусрети села“ се други пут одржавају у општини Беочин. Ове године село домаћин „Михољских сусрета“ је Беочин село које ће своје госте и посетиоце дочекати на старом месту за вашаре, дружења и окупљања мештана, популарно названом Гувно. Програм у суботу траје од 11 до 16 часова након чега ће се наставити дружење уз музику.

Манифестацију ће свечано отворити председница општине Беочин Биљана Јанковић.

„Михољски сусрети села“ су пројекат Министарства за бригу о селу Републике Србије који се у сарадњи са општинама широм Србије реализује у циљу неговања културе, традиције и унапређења друштвеног живота у селима. Учешће је ове године узело 87 локaлних самоуправа међу којима је и општина Беочин, која у сарадњи са Месном заједницом Беочин село организује овај догађај.