МИРОВИЋ: ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА ФИНАНСИРАЛА ИЗГРАДЊУ ДЕВЕТ УЛИЦА У СЕНТИ

„Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања Војводине само за ову годину издвојила 100 милиона динара за изградњу коловоза у девет улица у општини Сента, укупне дужине готово 2.400 метара“, изјавио је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић приликом обиласка радова.

Реч је о улицама Николе Тесле, Арањ Јаноша, Гробљанској, Фабри Јенеа, Кишкез, Миксат Калмана, Др Гере Иштвана, Забош Јожефа и Хусак Михаља.

Председник је рекао да је задовољан динамиком извођења радова, те да је реч о првој фази пројекта, који ће бити настављен и током наредне године.

„Уређење саобраћајне инфраструктуре у Сенти веома је важан посао и планирамо да радове наставимо и следеће године како би био алфалтиран што већи број улица“, изјавио је председник Мировић и додао да је Сента минулих година реализовала значајне инвестиционе послове и када је реч о изградњи канализационе мреже.

Председник Мировић обишао је данас и Гимназију за талентоване ученике са домом „Бољаи“ у овој општини, истакавши да ће Покрајинска влада финансирати припрему пројектно-техничке документације за проширење постојеће зграде и изградњу новог објекта Дома, која је започета 2007. године, с обзиром на то да за смештај ученика у њему влада велико интересовање.

„Имајући у виду да је Сента центар средњошколског образовања у овом делу Војводине, посебно за ученике мађарске националне мањине, Покрајинска влада ће већ наредне недеље издвојити средства за пројектно-техничку документацију како бисмо следеће године имали све спремно за ову важну инвестицију која ће обезбедити најбоље могуће услове за смештај ђака у ученичком дому, јер то је наша дужност и обавеза“, рекао је Мировић.

Председник Мировић је најавио да ће Покрајинска влада наставити разговоре са председницима свих 45 локалних самоуправа у Војводини како би заједно утврдили приоритетне пројекте и инвестиције за наредну годину, поручивши да је план да се заједничким финансирањем уложи више средстава у локалну путну мрежу.

„Захвални смо Покрајинској влади јер смо направили помак у нашој општини када је реч о развоју инфраструктуре“, изјавио је председник Општине Сента Рудолф Цегледи.

Догађају су присутвовали и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш, покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Милош Малетић.