ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ ОДРЖАО САСТАНАК СА ШЕФОМ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састаo се са амбасадором и шефом Делегације Европске уније у Републици Србији Њ.Е. Емануелом Жиофреом. Градоначелник Вучевић пожелео му је срдачну добродошлицу и изразио захваланост на досадашњој доброј сарадњи и подршци ЕУ капиталним инфраструктурним пројектима у Новом Саду.

Званичници су се осврнули на бројне активности које се реализују у Новом Саду као актуелној Европској престоници културе и оценили да интеркултурални дијалог има велики значај за чвршће повезивање земаља у Европи. Боље међусобно разумевање, како су нагласили, доприноси и бољим односима између држава.

На састанку је закључено да су мир и стабилност кључни за даљи развој региона, те да је веома важно да се препознају елементи заједништва и да се уједињено делује на принципима највиших хуманистичких вредности.

Градоначелник Милош Вучевић нагласио је да је Нови Сад одувек пример хармоничног суживота људи различитх нација и вероисповести, те да је традиција неговања различитости битан фактор који је допринео да Нови Сад постане део најзначајнијег европског пројекта у култури.

– Пројекат ЕПК дао је Новом Саду прилику да покаже иновативност, да ојача капацитете, побољша инфраструктуру и да постане место позитивних примера и добрих пракси, а порука која се шаље из Новог Сада јесте да Србија настоји да увек буде промотер политике разговора – закључио је Вучевић.