У НОВОМ САДУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН СЕЋАЊА НА ПОГИНУЛЕ У НАТО АГРЕСИЈИ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствоваo je обележавању 24. марта, Дана сећања на погинуле у НАТО агресији, у касарни „Југовићево“ где je одржан комеморативни скуп јединица из гарнизона Нови Сад.

– Прошло је 24 године од НАТО агресије, једног од најтрагичнијих догађаја у историји Србије и Новог Сада. Никада нећемо заборавити какве су нам муке задали рушитељи Новог Сада, никада нећемо заборавити невине жртве те бездушне агресије. Нови Сад ће заувек неговати културу сећања на све невине жртве, али и све храбре учеснике у одбрани и обнови наше земље и порушених градова. Због свега што смо доживели и преживели, данас сам још поноснији што смо савременици нових градитеља једне снажније, успешније и срећније Србије и нашег Новог Сада. Зато је наша заједничка обавеза очување мира и стабилности, као суштинске и исконске потребе целог човечанства. Ништа без мира не бисмо могли постићи – рекао је Милан Ђурић.

Поред градоначелника, венце на спомен обележје положиле су делегације гарнизона Нови Сад, Покрајинске владе, Јужно-бачког управног округа, Удружења ваздухопловаца Војводине, ОРВС-а Града Новог Сада, СУБНОР-а Нови Сад и АП Војводине, Удружења ветерана органа безбедности и војне полиције, као и породице погинулих припадника Војске Србије.

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић рекао је да трагичан губитак људских живота и огромна материјална страдања у целој земљи, не смеју никада бити заборављени, и да је мир императив, првенствено због генерација које долазе.

Командант Прве бригаде Копнене војске бригадни генерал Зоран Насковић рекао је да је Војска тадашње Југославије оправдала очекивања свог народа, као што данас то ради Војска Србије, константно јачајући своје редове улагањем у све аспекте одбране земље.