ДОКАЗАНО НАЈВЕЋИ ВИНСКИ ДОГАЂАЈ У ЗЕМЉИ

Вински парк 2023. је надмашио сва очекивања! Од идеје пуне ентузијазма и симпатијама према овом напитку, митровачки Вински парк је постао по броју излагача највећа регионaлна гастро-винска манифестација на отвореном.

Како истиче Петар Самарџић, заменик градоначелнице и један од организатора овог винског фестивала, ефекти тога су вишеструки, од развоја винарства и виноградарства у Митровачком фрушкогорју, преко богатије туристичке и културне понуде, али и развоја привреде Града Сремска Митровица.

Преко сто винара и преко двадесет малих произвођача хране окупили су и ове године неколико хиљада љубитеља вина у митровачком градском парку. Вински парк ће наставити да расте по броју излагача и посетилаца, али и по квалитету и концепту са увођењем едукација, као што је ове године била „Школа вина“ Марије Бојовић.

Организатор догађаја је Туристичка организација града Сремска Митровица и Удружење „Синергија позитивних енергија“, а покровитељи Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и Град Сремска Митровица.

Извор: Град Сремска Митровица