ОПШТИНА АПАТИН И ОВЕ ГОДИНЕ НА ДАНИМА ПОРОДИЦЕ У ПЕРЛЕЗУ

На манифестацији коју организује град Зрењанин, поред 40 градова и општина, у субуте је учешће узео и Апатин, док је ове године подржшку „Данима породице“ пружио и потпредседник Владе Србије и министар одбране Милош Вучевић. Делегацију која је представљала нашу општину, предводио је заменик председнице Радован Ђукић, те истакао да општина Апатин годинама уназад покушава да створи што боље услове за живот младих.

Ми смо наследили и наставили са праксом да свако прворођено и другорођено дете добије једнократно 500 еура. Апатин је од пре пар година богатији за прве јаслице, док су предшколске установе у Пригревици, Сонти и Свилојеву потпуно реновиране. Ове године акценат је на реновирању наше највеће школе, те смо током ове године комплетно реновирали пет учионица у приземљу, заменили кров, обезбедили средства за замену столарије на старом делу школе, а очекујем и до краја године да се реши питање преласка на еколошки прихватљивији начин грејања у свим школама наше општине, истакао је Ђукић

Поред свега наведеног, наша општина је поносна на чињеницу да стипендира преко 200 ученика, тачније најбољих студената и средњошколаца општине Апатин.

Организатори кажу да је циљ манифестације, која се организује по други пут, да се промовише породица, брак, родитељство, рађање, као и здрави стилови живота, те да „Дани породице“ постану покретач свих осталих дешавања у вези са промоцијом традиционалних и породичних вредности.

Извор: Општина Апатин