РАДИОНИЦА „ЗЛАТОВЕЗ ЗЛАТА ВРЕДАН“ У КЕЛТСКОМ СЕЛУ

Женско предузетништво Инђије али и целе Србије у области рукотворина приказује се у ових дана у туристичком комплексу Келтко село у Инђији под називом „Златовез злата вредан“.

На радионици су своје радове и вештине показале чланице инђијског удружења „ЕтноДом Гороцвет“ и удружења из Новог Сада, Београда, Панчева, Шапца, Лознице, Ниша, Стапара, Параћина и Бања Луке.

Учешће су, такође, узели професори и ученици Средње школе „Др Ђорђе Натошевић“ из Инђије.

„Општина Инђија снажно подржава и учествује у организацији догађаја који негују традицију и женско предузетништво“, истакао је шеф кабинета председника општине Инђија Немања Милојевић, додавши да је Инђија са тематским комплексом Келтско село препознатљива на туристичкој мапи Србије и као таква „најбоље место за породицу“.

Директор Туристичке организације општине Инђија Урош Трифуновић је поздравио присутне, изразио задовољство што је пријатан амбијент Келтског села место одржавања ових радионица и пожелео им угодан боравак у Инђији. Истакао је да је поносан што удружење из Инђије поседује знања, снагу и вољу да организује догађаје с циљем неговања традиције.

Председница удружења „ЕтноДом Гороцвет“ Јованка Шовљански истакла је да су радионице одржане уз помоћ и подршку Општине Инђија, Туристичке организације Општине Инђија и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство и да су током два дана трајања чланице бројних удружења из Србије размениле искуства у вештинама веза и златовеза, као и искуства у вези са писањем пројеката и могућностима аплицирања истих на конкурсе.

Извор: Општина Инђија