28. РЕВИЈА ПАРАДНИХ ЗАПРЕГА У КИКИНДИ

У оквиру 38. “Дана лудаје“, на Погону III, у организацији Коњичког клуба “Банат“ у Кикинди, организована је 28. Ревија парадних запрега. На овогодишњој смотри учествовало је више од 60 запрега из свих крајева Војводине и Београда, које су се надметале у великом броју дисциплина. Манифестацију је отворио градоначелник Кикинде, Никола Лукач, док су свечаном отварању присуствовали председник Градског парламента, Младен Богдан и Небојша Јованов, члан Градског већа.

“Захваљујемо Коњичком клубу који чува традицију негујући је и чувајући тај прелепи спорт. Сигуран сам да ове племените живтиње имају савршене услове које им пружате, а то Град Кикинда свакако подржава“, рекао је градоначелник.

Имајући у виду да се сваке године појављује све већи број младих, организатори се надају да коњички спорт има перспективу:

“Фијакеријада у Кикинди је традиционалан и неизоставни део наше највеће манифестације посвећене лудаји. На овај начин чува се љубав према овим племенитим животињама и на диван начин презентује наш град организујући овако лепу ревију парадних запрега“, додао је Богдан.

Кикиндски коњички клуб један је од водећих у нашој земљи у смислу организација ревије парадних запрега:

“Углавном имамо запреге из целе Војводне, мада имамо и госте из других места, највише Београда. Имали смо више од 60 запрега које су се надметале у неколико категорија“, надовезао се Драган Шорак, председник Коњичког клуба “Банат“ Кикинда.

Извор: Град Кикинда